Irinej: SPC pozdravlja dolazak pape

Novi srpski patrijarh Irinej izjavio je da bi Srpska pravoslavna crkva pozdravila dolazak pape Benedika XVI u Niš na obeležavanje 1700 godina Milanskog edikta.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

12:37

Default images

Patrijarh smatra da bi to bila prilika za ekumenski susret i dijalog. Nije isključeno, pošto postoji želja i sa strane, da proslava u Nišu bude centralna i za ostale crkve i države Evrope, rekao je patrijarh Irinej i dodao da je to prilika da se postavi pitanje ponovnog ujedinjenja.

On je, tokom susreta sa gradonačelnikom i predsednikom skupštine Niša Milošem Simonovićem i Miletom Ilićem najavio da će njegovo ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji biti održano 25. aprila.

"Ustoličenje će biti 25. aprila i to će biti i početak rada Sabora Srpske pravoslavne crkve. Tamo će Sabor početi, a nastaviće se u Beogradu. To će biti prilika da gosti dođu i nadam se da će i oni videti stanje na Kosovu", rekao je patrijarh Irinej novinarima u eparhijskom domu u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: