EU: Intenzivirati vakcinaciju

Evropska komisija je preporučila da članice EU do zime 2014/15. godine "pokriju" vakcinacijom protiv sezonskog gripa 75 odsto starog i ugroženog stanovništva.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2009.

12:25

Default images

U Evropi, kako je saopštila Komisija, pokrivenost vakcinama starih osoba varira od dva odsto u Litvaniji do 80 odsto u Holandiji. Komisija je u predlogu preporuke istakla i da je vakcinacija optimalno rešenje za smanjenje posledica sezonskog gripa.

Izvršni organ EU, takođe, poziva zemlje članice EU da povećaju kapacitete za proizvodnju vakcina, kako protiv sezonskog gripa tako i protiv novih virusa kao što je grip A (H1N1), prenele su agencije.

Predlog Komisije, kako je saopšteno u Briselu, treba da odobre 27 zemalja članica EU i Evropski parlament, a njegovo usvajanje se očekuje tokom ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: