O Šešeljevom testamentu

SRS navodi da će politički testament Šešelja sprovoditi mirnim putem i čekati promenu političkih prilika u svetu, ako treba i sto godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2006.

15:46

Default images

U DSS-u ne smatraju da je neophodno da komentarišu testament, dok ga u DS-u i SDU ocenjuju negativno. Radikalima je presednik stranke ostavio u amanet da se suprostave ulasku Srbije u Evropsku uniju i NATO, da se bore za oslobađanje srpskih zemalja, ali i da nikada ne prave kolacije sa DS-om i DSS-om.

"Mi se  borimo i protiv Tadića i protiv Koštunice. Ako hoćete baš potpuno eksplicitno, nikada nećemo praviti koaliciju sa Koštunicom", kaže Aleksandar Vučić iz SRS-a. Povezivanje Koštunice sa agencijom CIA i epitet izdajnika kojim ga je Šešelj okvalifikovao, u DSS-u ne smatraju potrebnim da komentarišu. Oni smatraju da je to unutarstranačko pitanje radikala.

U DSS, međutim, nisu želi jasno da odgovore ni na pitanje da li su za njih radikali posle svega prihvatljiv partner u nekoj budućoj vladi, navodeći da je DSS za saradnju svih stranaka.

Branislav Ristivojević je rekao da je DSS protiv podela koje u Srbiji postoje i da je za saradnju sa svim snagama koje Srbiju vode u evropsku budućnost.

"Definitivno neko u Srbiji pokušava da te podele uspostavi, neko pokušava veštački da ih napravi, ali Srbija treba da bude iznad svega toga", rekao je Ristivojević.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović smatra da je, posle političkog  testamenta Šešelja, jasno da su pred Srbijom dva puta - jednog za bolji život, koji nudi DS, i drugog koji je definisan "testamentalnom politikom radikala i ratničkom politikom socijalista".

"Niko pristojan u Srbiji nije razmatrao da pravi koaliciju sa SRS", rekao je on.

Socijaldemokratska unija zatražila je od nadležnih organa da onemoguće dalje učešće u predizbornoj kampanji političkim strankama koje pozivaju na rat i prekrajanje državnih granica, donosno SPS-u i radikalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: