ZIVKOVIC: HALIMI U POZICIJI PORTPAROLA ALBANSKIH EKSTREMISTA

Izvor: B92

Petak, 26.01.2001.

17:39

Default images
Povodom izjave predsednika opstine Presevo Rize Halimija da poziva zvanicni Beograd da udje u pregovore o demilitarizaciji juga Srbije sa naoruzanim albanskim ekstremistima, savezni ministar policije Zoran Zivkovic je rekao da "to nije poziv na pregovore, to je pretnja i ucena". "Bilo je puno kontakata sa Halimijem, do sada nije imao takav zahtev, a njegov zahtev pre dva meseca je bio da se ukine ili smanji kopnena Zona bezbednosti na jedan kilometar. Gospodin Riza se ocigledno stavio u poziciju njihovog portparola, mi cemo pregovarati s njim. Sigurno je da nama nije u interesu da veliki broj vojske i policije bude na tom podrucju. To je maltretiranje za te ljude, i to puno kosta. Naravno da zelimo da se sto pre broj pripadnika vojske i policije koji se tamo nalaze vrati na mirnodopski nivo. Ali, nije to pocelo tako sto je vojska dosla dole i pocela da pravi probleme, nego je ubistvom cetiri policajca pocela cela situacija", istakao je Zivkovic, javlja Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: