Uspešni razgovori Drašković-Ivanić

Izvor: B92

Petak, 16.07.2004.

14:34

Default images

Mladen Ivanić je u petak rekao u Beogradu da je najveći do pitanja između BiH i Srbije i Crne Gore rešen.

Ministar inostranih poslova BiH je dodao da je još ostalo da se reše pitanja granice i imovinskih odnosa u vezi sa sporazumom o sukcesiji. Nakon susreta sa ministrom spoljnih poslova SCG Vukom Draškovićem, Ivanić je u petak rekao da između BiH i SCG nema razlike u pogledu granica, ali da razlika postoji u tome kako granicu "prilagoditi".

On je napomenuo  da će BiH i SCG pomoći jedna drugoj u konzularnim pitanjima, odnosno da će MIP BiH ponuditi Ministarstvu spoljnih poslova SCG "lokacije u svijetu" u kojima državna zajednica nema svoja predstavništva, kako kako bi se građanima SCG pomoglo oko viza i sličnih  pitanja.

Drašković je rekao  da pitanje granice između BiH i SCG oko Uvca, Rudog i Priboja treba rešiti razmenom "nekih delova teritorije na recipročnoj osnovi" kako bi bio olakšan život ljudi. On je precizirao da SCG predlaže da se za jedan dan potpišu dva sporazuma, prvo onaj kojim obe države "konstatuju, priznaju i legalizuju avnojevske granice", a odmah posle toga na istom sastanku i dopuna sporazuma da dve zemlje vrše određene zamene teritorije u interesu građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: