Osam mrtvih u incidentima u Izraelu

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2004.

10:46

Default images

Najmanje sedam Palestinaca i jedan izraelski oficir poginuli su u obračunima izraelske vojske i palestinskih ekstremista.

Dva pripadnika terorističke organizacije Narodni Front za Oslobođenje Palestine, dva palestinska civila i jedan oficir izraelske vojske ubijeni su tokom akcije hapšenja palestinskih ekstremista u blizini grada Nablus na Zapadnoj obali, javio je
izraelski radio, a prenosi dopisnik B92 iz Jerusalima Saša Živković.

Elitna jedinica izraelske vojske približavala se kući u kojoj su se nalazili lokalni komandant Narodnog Fronta Jamon Faradž i njegov zamenik Amed Hanani, kada su ih palestinski ekstremisti opazili i počeli da pucaju.

Jedan izraelski oficir i jedan palestinski ekstremista su poginuli, dok je četiri vojnika izraelske vojske ranjeno. Drugi palestinski ekstremista pobegao je u obližnju privatnu kuću i nastavio da puca na izraelske vojnike. Izraelski helikopter, koji je davao podršku vojnicima na zemlji, ispalio je raketu na zgradu i tom prilikom ubijen je i drugi ekstremista, ali i dva palestinska civila sa američkim pasosima, dr Kaled Saleh, profesor na univerzitetu A-Nadžah u Nablusu i njegov 16-godišnji sin Mohamed.

U nezavisnom incidentu u izbegličkom kampu Kan Junis ubijen je 14-godišnji palestinski dečak. On je stradao u obračunu izraelske vojske i palestinskih ekstremista, pošto je vojska ušla u kamp iz koga je ispaljena raketa koja je povredila jednog Izraelca u obližnjem jevrejskom naselju Neve Dekalim.

Izraelska vojska ubila je dvojicu naoružanih palestinskih ekstremista u Gazi u utorak prepodne. Vojnici su odgovorili na vatru, a kasnije su pronašli i eksplozivne naprave pored tela poginulih Palestinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: