Tadić i Jovanović oštro se suprotstavili po pitanju odnosa DS prema Vladi

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2004.

21:23

Default images

Demokrate su tokom sednice Glavnog odbora svoje stranke u nedelju iskazale suprotstavljane stavove po pitanju određivanja poslanika u budućem parlamentu, izbornih rezultata i kampanje koja je vođena. Sam početak sednice obeležili su suprotstavljeni stavovi visokih funkcionera DS-a Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića. Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da ta stranka neće biti smetnja formiranju demokratske vlade u Srbiji. “Mi smo otvoreni za svako rešenje koje stabilizuje demokratsku Srbiju i Demokratska stranka neće biti prepreka formiranju vlade demokratskog bloka u Srbiji. To mora otvoreno i jasno da se kaže na ovom mestu, bilo da učestvujemo u toj vladi, ili da damo podršku toj vladi kroz glasanje u Skupštini, ako mi ne učestvujemo u toj, manjinskoj vladi”, rekao je Tadić.

Izlaganju Tadića se oštro suprotstavio Čedomir Jovanović koji je rekao da nije zadovoljan rezultatom koji je DS postigla na izborima kao ni kampanjom koja je vođena. On se usprotivio i saradnji Demokratske stranke sa ostalim strankama demokratskog bloka, istakavši da ne može da se sarađuje sa onima koji su "sve vreme govorili protiv DS". “Nemamo više Miloševića, ali imamo njegov alter-ego, njegov epigon – Vojislava Koštunicu, čoveka kome nije teško da kaže ‘ne želim sa Demokratskom strankom u vladu, dajme vam reč građani Srbije, sa tom strankom neću u vladu’, a mi razmišljamo da li da njega podržimo ili ne! Zbog čega? Zbog toga što ne mogu da naprave vladu?! Pa, nek naprave vladu sa strankama sa kojima su rušili prethodnu Vladu”, rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: