Živković: U subotu možda finale

Izvor: B92

Petak, 09.01.2004.

13:33

Default images

Zamenik predsednika Demokratske stranke Zoran Živković izjavio je u petak da je ta partija spremna da podrži svaku opciju manjinske vlade, bez obzira na njeno trajanje. Živković je rekao i da će DS personalno učestvovati samo u vladi koja bi imala puni mandat od četiri godine: "Mislim da bi bilo jako loše da skraćujemo izbornu volju građana. Nisu građani glasali za stranke da bi one bile na vlasti šest ili devet meseci da bi donele Ustav, ili dve godine, pa da bi održali referendum o nezavisnosti Srbije. Oni su glasali za nas znajući da je mandat poslanika parlamenta i vlade četiri godine, oni su glasali da mi njima poboljšamo život."

Živković je rekao i da bi subotnji zajednički sastanak pet partija demokratskog bloka mogao biti finale. "Za ovih pet ili sedam dana koliko su trajali kontakti učinjeno je dosta. Sastanak u subotu može da bude finale. Što se nas tiče, očekujemo da će to biti sastanak posle kog neće biti novih dilema. Videćemo šta je sve zajedničko, videćemo koje su razlike i taj sastanak treba da bude prilika da se umanje razlike, odnosno da se prevaziđu razlike."

Zamenik predsednika DS je demantovao tvrdnje pojedinih medija da između njega i potpredsednika stranke Borisa Tadića postoji sukob. "Ne spremam nikakav kontraudar, a i svi udari koje sam pripremao nikada nisu bili tajni, već potpuno javni," rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: