Džihad najavljuje jačanje otpora

Izvor: B92

Petak, 12.09.2003.

09:12

Default images

Radikalni palestinski pokret islamski Džihad upozorio je u četvrtak uveče, pošto je izraelska vlada dala "zeleno svetlo" za proterivanje palestinskog vođe Jasera Arafata, da će "palestinski otpor ojačati". "Ne možemo da prihvatimo tu odluku i sigurno nećemo ćutati", rekao je Frans-presu portparol pokreta Kaled al-Bač. On je ocenio da bi eventualno proterivanje Arafata "uvelo ceo region u nov ciklus nasilja, a da je palestinski narod spreman da brani svoje vođe i svoja prava".

Više od 3.000 Palestinaca okupilo se u noći između četvrtka i petka ispred zgrade Generalštaba u Ramali u znak protesta zbog najave izraelskih vlasti o proterivanju Arafata. Više od 5.000 ljudi demonstriralo je i u Gazi, a brojni protesti su održani i u Tulkaremu, Nablusu i Dženinu. Na jugu Libana je održan protest na kom se okupilo više hiljada palestinskih izbeglica u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: