Subota, 24.12.2022.

18:57

Američki analitičari: Putin pravi zaokret, upotrebiće "Satanu"

Šef ruske države Vladimir Putin dao je izjavu o odsustvu ograničenja po pitanju finansiranja Oružanih snaga zemlje.

Izvor: 19FortiFive

Američki analitičari: Putin pravi zaokret, upotrebiće
Tanjug/Russian Presidential Press Office, Sputnik Pool Photo via AP

Ove reči postale su prekretnica u strategiji koju je ruska komanda koristila u mirovnoj specijalnoj operaciji u Ukrajini, navodi "19FortiFive".

"Izjava predsednika Rusije objavljena ove nedelje može se nazvati prekretnicom u strategiji ruskih oružanih snaga u odnosu na Ukrajinu", navodi se u publikaciji.

Takođe je primećeno da izjava predsednika može da sadrži nagoveštaj o neminovnoj upotrebi interkontinentalne balističke rakete Sarmat, koju još zovu i Satana, od strane ruskih trupa protiv neprijateljskih snaga u Ukrajini.

Kao argument u prilog predstavljenoj verziji, analitičari 19FortiFive su istakli da je tokom istog govora Putin izjavio da se raketa sprema da "preuzme borbenu dužnost".

Pročitajte još:
  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: