Subota, 16.03.2019.

23:01

"Zbog pribrane reakcije MUP-a izbegnuti veći sukobi"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila upad dela demonstranata i lidera SzS u zgradu RTS i poručila da država neće tolerisati nasilje.

Izvor: Tanjug

"Najoštrije osuđujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta '1od 5 miliona' koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa", rekla je ona.

"Ovaj vandalski čin Đilasa, Obradovića, Jeremića jasno pokazuje da od prvog dana planiraju da izazovu nerede i da na nasilan način smene legitimno izabranu vlast", rekla je Brnabić za Tanjug.

Srbija je, kako je istakla, demokratska zemlja u kojoj građani imaju pravo da mirno protestuju, ali niko nema pravo da demolira javni servis i ugrožava živote novinara.

Ona je poručila da država neće tolerisati naslije.

Premijerka se zahvalila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na profesionalnoj i pribranoj reakciji zbog čega su izbegnuti sukobi širih razmera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: