Četvrtak, 10.08.2023.

11:09

Milatović doneo odluku: Predložiću Spajića za mandatara

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da će predložiti Skupštini Crne Gore da mandatar za sastav nove vlade Crne Gore bude Milojko Spajić.

Izvor: vijesti.me

Milatović doneo odluku: Predložiću Spajića za mandatara
FOTO TANJUG/ MEDIABIRO

Radi se o predsedniku Pokreta Evropa sad (PES)

"Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredeliti budućnost. Krajnji cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka", istakao je Milatović na pres-konferenciji na Cetinju.

Milatović je juče završio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima političkih partija.

"Razgovori koje smo vodili predstavljaju dobar primer unapređenja političke prakse i afirmisanja kulture dijaloga. Prevazišli smo formalistički pristup koji je dominirao u prošlosti", kazao je Milatović.

Predsednik je kazao i da želi da se zahvali na doprinosu svim političkim akterima koji su učestvovali u konsultacijama.

"Spajiću želim uspeh u nastojanjima da odgovori zadatku i sastavi stručnu i stabilnu vladu. S posebnom pažnjom ću pratiti pregovore, do finalizacije celokupnog procesa. Živela demokratija i živela Crna Gora", poručio je Milatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: