Nedelja, 10.07.2022.

10:13

Počela hapšenja zbog paljenja rezidencije premijera Šri Lanke

Policija Šri Lanke privela je tri čoveka osumnjičena da su zapalili privatnu rezidenciju premijera Ranila Vikremesingea, prenose RIA Novosti.

Izvor: Tanjug

Počela hapšenja zbog paljenja rezidencije premijera Šri Lanke
Foto: Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

"Policija je saopštila da su trojica osumnjičenih uhapšeni u vezi sa podmetnutim požarom u privatnoj rezidenciji premijera u Kolombu. Oni su stanovnici Maunt Lavinije, Ja Ele i Gale“, prenose RIA Novosti, pozivajući se na Njuzvajer.

Objavljeni su i dokazi da je potpuno uništeno nekoliko prostorija u rezidenciji, navode RIA Novosti.

Više hiljada demonstranata izašlo je na ulice Kolomba, tražeći ostavku predsednika države, a u protestima je povređeno više od 40 ljudi. Oni su takođe ušli i u rezidenciju premijera Ranila Vikremesingesa koju su kasnije zapalili, navodi TAS S. Protesti izazvani finansijskom i ekonomskom krizom zahvatili su Šri Lanku od početka aprila ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: