Utorak, 06.03.2018.

17:28

"Ne damo Zrenjanin, ne igrajte se"

Predsednik grupe odbornika LSV u Skupštini Zrenjanina Dejan Čapo uputio je apel zrenjaninskoj gradskoj vlasti da se ne igra inicijativama za promenu imena grada

Izvor: Tanjug

Screenshot

On je u izjavi dostavljenoj medijima upozorio gradske čelnike da ne pokušavaju da prikrivaju odsustvo bilo kakvih rezultata inicijativama poput ove i da je pokušaj preimenovanja grada "čista demagogija".

"Ime Zrenjanin, sve nas koji živimo u njemu, podseća na doba kada je naš grad doživljavao društveni, kulturni i privredni procvat. Ovo je udar na antifašističku tradiciju grada, udar na tekovine antifašističke borbe čiji je Žarko Zrenjanin, nesumnjivo bio, jedan od najistaknutijih predstavnika", naveo je Čapo.

On dalje ističe da je toliko nerešenih infrastukturnih i komunalnih problema u Zrenjaninu, da je sve drugo manipulacija nesposobne naprednjačke vlasti.

"Zrenjanin nema pijaću vodu, obilaznicu, nezaposlenost je velika, sela se prazne a mladi i obrazovani napuštaju zemlju u potrazi za boljim životom. Vlast je nesposobna da bilo šta učini po tom pitanju i pokušajem promene imena grada skreće pažnju sa svog nerada, bahatosti i neodgovornosti prema građanima", kazao je Čapo i zaključio:

"Ovaj potez je čista demagogija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: