DSS, NS i JS ignorisali poziv GSA

Gej strejt alijansa (GSA) završila prvi krug razgovora sa parlamentarnim strankama. DSS, NS i JS ignorisale pozive na razgovor.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

15:50

Default images

Kako se navodi u saopštenju Gej strejt alijanse, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija su ignorisale "uporne, višenedeljne pozive na razgovor". "Ovime su ove stranke pokazale jasan stav da ne žele da ostvare dijalog sa GLBT zajednicom o nasilju i diskriminaciji koju ova zajednica doživljva u Srbiji", navodi se u saopštenju Gej strejt alijanse.

Ova nevladina organizacija je postavila i pitanje da li DSS, NS i JS time što izbegavaju da se izjasne o dijalogu i pravima homoseksualne i lezbijske populacije žele da poruče javnosti da je dozvoljeno nasilje nad delom stanovništva Srbije.

Poslednji od mnogih razgovora sa parlamentarnim strankama u Srbiji Gej strejt alijansa je obavila sa predstavnicima Srpskog pokreta obnove, a tokom susreta je istaknuto da SPO podržava održavanje Parade ponosa i da kao proevropska stranka nema negativan stav prema bilo kojoj manjini u Srbiji.

"SPO najoštrije osuđuje nasilje i diskriminaciju nad LGBT osobama i ovakav stav će uvek iskazati bilo da je u pitanju govor mržnje, nasilje ili pozivanje na nasilje", navodi se u saopštenju nakon susreta.

Iz Gej strejt alijanse najavljuju da će u narednom periodu organizovati sastanke sa državnim institucijama koje bi najviše mogle da doprinesu zaštiti homoseksualne i lezbijske populacije.

Predviđeni su razgovori sa predstavnicima ministarstava pravde, za ljudska i manjinska prava, unutrašnjih poslova, kao i ministarstvima za omladinu i sport, zdravlje i prosvetu.

Na razgovor će biti pozvani i gradonačelnik Beograda, skupštinski Odbor za bezbednost i Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: