Pastor:DS kažnjava SVM zbog budžeta

Istiskivanje Saveza vojvođanskih Mađara iz vlasti u Subotici je kazna DS-a za odbijanje da glasamo za budžet Srbije za 2010, rekao je lider SVM-a Ištvan Pastor.

Izvor: Beta, Dnevnik

Ponedeljak, 01.02.2010.

01:27

Default images

"U suštini se radilo o sprovođenju 'kazne' zbog neglasanja za republički budžet. A to u Subotici nije bilo teško provesti nad nama jer u Demokratskoj stranci u Subotici i inače postoji revanšistička ambicija istiskivanja SVM-a", kazao je Pastor za novosadski "Dnevnik".

On je ocenio da je moguće održati koalicije sa DS-om na drugim lokalnim nivoima, kao i u pokrajini i u republici.

"To je moguće. Ali, nije moguće razdvojiti osećaj. Jer, koga jednom ujede zmija, taj se i guštera plaši", poručio je Pastor.

Prema njegovim rečima, politička prepucavanja mogu da utiču i na porast broja međunacionalnih incidenata u Vojvodini.

"Veoma je teško odgovorno iznositi ocene o posledicama ovih političkih trvenja na međuetničke odnose. Ali, iskustvo nam pokazuje da je poslednjih nekoliko godina uvek kad se zaoštravaju politički odnosi, dolazilo i do pojave sukoba s elementima etničkog sukobljavanja", rekao je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: