Sutra sednica Skupštine grada Beograda

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana sutra.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.11.2022.

13:30

Sutra sednica Skupštine grada Beograda
Foto: Depositphotos/ vladislavgajic

Među tačkama predloženog dnevnog reda je i predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda, što je bio jedan od zahteva dela opozicije.

Naime, sredinom novembra deo opozicije predao je inicijativu za sazivanje vandredne sednice, na kojoj bi se raspravljalo o smeni Aleksandra Šapića, a tražili su i sednicu na kojoj bi se, kako su rekli, raspravljalo o "drugim aktuelnim problemima".

Tako će se na dnevnom redu predstojeće sednice naći i predlog zaključka kojim se Sekretarijat za energetiku obavezuje da sačini odluku o umanjenju računa za Infostan, odnosno za "grejanje", zbog odlaganja početka grejne sezone, od 15. oktobra do 1. novembra.

Iznos za koji će računi za grejanje biti umanjeni je 59,68 dinara po metru kvadratnom grejne površine za korisnike daljinskog grejanja, kojima se naplata grejanja vrši po metru kvadratnom grejne površine.

Takođe, na dnevnom redu je i predlog zaključka kojim se gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine obavezuje da podnese izveštaj o dosadašnjoj realizaciji plana kvaliteta vazduha do kraja godine.

Osim toga, odbornici će razmatrati i zaključak kojim se taj Sekretarijat obavezuje da sačini izveštaj o implementaciji Akcionog plana adaptacije na klimatske promene do kraja ove godine.

Na dnevnom redu je i zaključak koji će sekretarijate za imovinske i pravne poslove, za komunalne i stambene poslove, za urbanizam i građevinske poslove, za finansije, za socijalnu zaštitu i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obavezati da naprave odluku o izradi stambene strategije za društveno odgovorno stanovanje grada, sa Akcionim planom za period 2023-2033, do kraja ove godine.

Takođe, odlučivaće se i o zaključicima kojima će Sekretarijat za energetiku biti obavezan da podnese Izveštaj o godišnjoj implementaciji programa energetske efikasnosti za period 2021-2023, do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: