Maturantima test iz srpskog nije bio težak, jedna reč je bila problem

Mali maturanti danas su od devet do 11 sati polagali test iz srpskog jezika u okviru završnog testa.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

12:30

Maturantima test iz srpskog nije bio težak, jedna reč je bila problem
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Svršeni osnovci, odnosno budući srednjoškolci istakli su da test nije bio težak.

Kako je jedna od maturantkinja otkrila za medije, veći broj pitanja je bio na zaokruživanje, a istakla je da joj je problem bila reč "izlišno".

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da je "zaista sve spremno" za održavanje male mature i da je sve urađeno "uz sinergiju" svih nadležnih institucija.

"Sarađujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Poštom Srbije, imamo 1.247 osnovnih škola, više od 12.700 pregledača testova i 1.700 supervizora. Epidemiloške mere se poštuju", kazao je Ružić.

Navode sindikata da su učenici pokazali nizak nivo znanja na probnim testovima male matur, Ružić je odbacio i ocenio da nema odudaranja u proseku znanja u odnosu na prethodne godine. "Pratili smo situaciju sa resornim zavodom i trudili se da test korespondira sa sadržajem koji je deci predstavljen u ovih godinu i po dana vanrednih okolnosti", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: