Svet 0

31.03.2024.

17:00

Nešto smrdi u Finskoj

Finske vlasti istražuju izvor snažnog neprijatnog mirisa za koji se čini da potiče od sumpora ili spaljene gume na području oko glavnog grada Finske, Helsinkija, a nema neposrednih naznaka da postoji opasnost po zdravlje stanovništva.

Izvor: Tanjug

Nešto smrdi u Finskoj
Tanjug/Akseli Muraja/Lehtikuva via AP

Podeli:

Vlasti su navele na platformi X da je neprijatan miris prijavljen u oblasti koja obuhvata najmanje 60 kilometara duž južne obale Finske.

Istovremeno je nezavisni ruski sajt Fontanka objavio danas da su se stanovnici nekoliko oblasti u Sankt Peterburgu, ruskom gradu koji je najbliži Finskoj, žalili na neprijatan miris koji kao da potiče od nekog gasa ili spaljene gume.

Ruske lokalne vlasti su saopštile da nije zabeleženo zagađenje vazduha iznad dozvoljenih nivoa, preneo je Rojters.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: