Svet 1

30.03.2024.

13:27

Zelenski odlučio: Nove smene u ukrajinskom vrhu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razrešio je danas dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, javljaju ukrajinski mediji.

Izvor: Tanjug

Zelenski odlučio: Nove smene u ukrajinskom vrhu
EPA-EFE/MALTON DIBRA

Podeli:

Šefir je za prvog pomoćnika Zelenskog imenovan 2019. godine. 

Zelenski je smenio i trojicu svojih slobodnih savetnika - Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog, prenosi Unian.

Razrešene su i Natalija Puškarjova, poverenica predsednika za dobrovoljce i Olena Verbicka, poverenica za zaštitu prava vojnih lica.

Iz kabineta Zelenskog za sada nije dato objašnjenje za najnovije promene u širokom kadrovskom pregrupisanju administracije predsednika Ukrajine tokom poslednjih meseci.

U utorak je smenjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još: 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: