Svet 2

28.03.2024.

23:08

Rusima stiglo upozorenje iz Amerike: Sve su znali

Savetnik Bele kuće za državnu bezbednost, kontra-admiral Džon Kirbi izjavio je danas da su SAD poslale ruskim bezbednosnim službama pisano upozorenje na napad ekstremista.

Izvor: Beta

Rusima stiglo upozorenje iz Amerike: Sve su znali
Shutterstock/Giuseppe Amoruso

Podeli:

Oni dodaju i da su "besmislene" tvrdnje da je Ukrajina umešana u napad u Moskvi prošlog petka.

Kirbi koji je pomoćnik državnog sekretara za odbranu, ponovio je da je jasno da je Islamska država "isključivo odgovorna" za napad u koncertnoj dvorani "Krokus Siti hol" gde je u petak, 22. marta poginulo 140 ljudi.

Rojters prenosi da je Kirbi rekao novinarima je da su SAD ruskim bezbednosnim službama prenele pisano upozorenje na ekstremistički napad, jedno od mnogih koje je unapred upućeno Moskvi.

Istražni komitet Rusije je danas saopštio da je uhapšena još osoba osumnjičena da je učestvovala u finansiranju napada u Moskvi što upućuje da su napadači imali "veze sa ukrajinskim nacionalistima".

"Rad sa uhapšenim teroristima, ispitivanje tehničkih uređaja zaplenjenih od njih i analiza informacija o finansijskim transakcijama omogućili su nalaženje dokaza o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima", saopštio je Istražni komitet Rusije.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: