Svet 0

27.03.2024.

13:51

Stiglo je obaveštenje: Ne idite u Rusiju

Ministarstvo spoljnih poslova Kirgistana pozvalo je svoje gradjane da odlože nepotrebna putovanja u Rusiju nakon masovne pucnjave u koncertnoj dvorani u Moskvi.

Izvor: Tanjug

Stiglo je obaveštenje: Ne idite u Rusiju
Tanjug/AP Photo/Vitaly Smolnikov

Podeli:

Sedmorica osumnjičenih poreklom iz Tadžikistana i jedan iz Kirgistana uhapšeni su i nalaze se u istražnom zatvoru, preneo je Rojters.

Islamska država saopštila je da je odgovorna za napad i objavila video-snimak masakra, u kojem je ubijeno najmanje 140 ljudi, a više od 300 njih je ranjeno, današnji su podaci.

Rusija je saopštila da sumnja da Ukrajina ima veze s napadom, što Kijev odlučno poriče.

U saopštenju izdatom ove nedelje, kirgistansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je građane da posećuju Rusiju samo ako je neophodno i, ako to urade, da imaju sva potrebna dokumenta u svakom trenutku i pridržavaju se zakonskih naređenja ruske policije.

Vlasti susednog Uzbekistana uputile su slične savete svim građanima Uzbekistana koji su trenutno u Rusiji ili planiraju da odu tamo, preneli su lokalni mediji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: