Svet 9

26.03.2024.

8:51

Poslednji vapaj: Dajte nam prokleti "patriot"

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da Oružane snage Ukrajine gube svoje položaje, jer ruska avijacija upotrebljava vođene bombe i pozvao je Zapad da Kijevu obezbedi sisteme "patriot".

Izvor: Novosti

Poslednji vapaj: Dajte nam prokleti "patriot"
Shutterstock/fotorobs

Podeli:

"Kada ukrajinske trupe gube svoje položaje, hajde da pogledamo zašto... To je zato što je Rusija počela masovno da koristi modernizovane avionske vođene bombe," rekao je Kuleba u intervjuu za "Politiko".

Istovremeno, on je napomenuo da je jedini način na koji se može izboriti sa ruskim vazdušnim bombama "obaranje aviona ovim bombama". Kuleba je takođe još jednom zahtevao od Zapada da Kijevu obezbedi PVO sisteme.

"Dajte nam prokleti 'patriot'", rekao je on.

Ranije je televizija "Si-En-En" javila da Rusija "sravnjuje sa zemljom" položaje ukrajinskih oružanih snaga i menja balans na liniji fronta uz pomoć avionskih bombi FAB-1500 od jedne i po tone.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: