Svet 8

26.03.2024.

7:59

Kremlj: Kako možemo da dozvolimo...

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da se Rusija neće pomiriti sa tim da u njenom susedstvu postoji država koja je spremna da zauzme Krim i nove regione.

Izvor: Tanjug

Kremlj: Kako možemo da dozvolimo...
Profimedia

Podeli:

"Kako možemo da dozvolimo da u našem susedstvu postoji država koja je u dokumenta unela nameru da koristi sve metode da oduzme Krim od nas? Da ne govorim o novim regionima", rekao je Peskov u intervjuu za portal Argumenti i fakti.

Istakao je da je za Rusiju važno da zaustavi proces narušavanja svoje bezbednosti i da isključi mogucnost postojanja u blizini svojih granica države koja ima agresivne aspiracije.

Peskov je dodao da je diskusija o rešavanju ukrajinskog pitanja bez učešca Rusije "apsurdna i uzaludna".

Govoreći o planovima Kijeva da održi samit mira na kojem bi se razgovaralo o formuli predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za rešavanje konflikta, Peskov je rekao da mnoge zemlje žele da doprinesu mirnom rešavanju situacije oko Ukrajine i da su spremne da se pridruže različitim formatima.

"Mi pozdravljamo takav stav. Ali, da li je moguće rešiti ukrajinski problem bez učešca Rusije? Odgovor je nedvosmislen - nemoguće je", naglasio je Peskov.
 

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: