Svet 10

25.03.2024.

19:23

Putin saopštio: "Znamo da su zločin počinile..."

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da su teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi izveli radikalni islamisti.

Izvor: B92.net

Putin saopštio: "Znamo da su zločin počinile..."
Profimedia

Podeli:

"Znamo da su zločin počinile ruke radikalnih islamista. Protiv te ideologije sam islamski svet se borio vekovima", rekao je Putin.

On je dodao da istraga mora da utvrdi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao.

"Pre svega hoću još jednom da izrazim duboko saučešće porodicama i prijateljima poginulih u krvavom varvarskom terorističkom napadu 22. marta i da poželim brz oporavak ranjenima. Zahvaljujem svima koji su u najtežim uslovima spasavali ljude i pomagali povređenima", rekao je Putin na sastanku o merama koje treba da se preduzmu nakon terorističkog napada.

Istakao je da sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

"Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posejati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu", rekao je ruski lider.

Kako je rekao, rusko društvo je u ovo teško vreme pokazalo primer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: