Svet 0

25.03.2024.

7:59

Makron je pozvao i rekao: To bi bio ratni zločin

Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio tokom telefonskog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom svoje protivljenje ofanzivi Izraelskih odbrambenih snaga na Rafu.

Izvor: Tanjug

Makron je pozvao i rekao: To bi bio ratni zločin
Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Podeli:

Takođe, kako su prenele agencije, Makron je upozorio Netanijahua da bi svako prisilno preseljenje stanovništva predstavljalo ratni zločin.

Kako je saopštila pres služba Jelisejske palate, Makron, koji poziva na trenutni i trajni prekid vatre u Gazi, takođe je osudio nedavne izraelske najave u pogledu naseljavanja, dok je Izrael najavio zaplenu 800 hektara zemlje u dolini Jordana, na okupiranoj Zapadnoj obali, prenela je televizija BFM.

Dok izraelska vojska od ponedeljka izvodi veliku operaciju u bolničkom kompleksu Al-Čifa u gradu Gaza, gde tvrdi da je ubila oko 170 boraca i obecava da ce ostati dok ne pronadje i poslednjeg od njih, Makron je izrazio veliku zabrinutost zbog operacija koje je izvela izraelska vojska.

Makron je ponovo naglasio da se buducnost Gaze može osigurati samo u okviru buduce palestinske države i pod odgovornošcu Palestinske samouprave.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: