Svet 0

22.03.2024.

16:57

Stigao odgovor na Erdoganove pretnje: Nema tog boga koji podržava vaše varvarske prijatelje

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac pozvao je danas zamenika ambasadora Turske na razgovor jer je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da će Benjamina Netanjahua "poslati Alahu".

Izvor: Beta

Stigao odgovor na Erdoganove pretnje: Nema tog boga koji podržava vaše varvarske prijatelje
EPA-EFE/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Podeli:

"Dao sam instrukcije zvaničnicima Ministarstva da pozovu na razgovor zamenika turskog ambasadora da bih uložio ozbiljan protest, posle Erdoganovog napada na premijera Netanjahua, te pretnje da će poslati Netanjahua Alahu i da prenese jasnu poruku Erdoganu", objavio je ministar Kac na platformi Iks.

Ministar je poručio da "nema tog boga koji će slušati one koji podržavaju zverstva i zločine protiv čovečnosti koje je počinio Hamas", za kojeg je rekao da je "varvarski prijatelj" Turske.

"Vi koji podržavate spaljivanje beba, ubice, silovatelje i sakaćenje leševa od strane zločinaca Hamasa ste poslednji koji možete govoriti o bogu", dodao je ministar uz poruku:"Ćutite i sramotite se!".

Erdogan je juče izjavio da će poslati "Netanjahua Alahu da se pobrine za njega da ga učini jadnim".

To je, kako ocenjuju izraelski mediji, samo jedna u nizu takvih izjava turskog lidera koji je uporedio Netanjahua sa Hitlerom i Staljinom i Izrael označio terorističkom državom zbog, kako je naveo, genocida u Gazi.

Erdogan je govorio u Istanbulu, ocenivši pored ostalog da međunarodne institucije ponovo nisu položile test u Gazi, a da test nije prošao ni islamski svet.

On je osudio hipokrizuju zapadnih zemalja koje su dale Izraelu oružje "za masakre i pretvorile Gazu u najveće groblje na svetu".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: