Svet 0

18.03.2024.

8:01

Javio se Peskov: Nije tačno

Portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov rekao je da nije tačna izjava udovice ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Julije, da je njen suprug ubijen u ruskom zatvoru.

Izvor: Tanjug

Javio se Peskov: Nije tačno
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Podeli:

"To nije tačno", rekao je on reagujući na njenu izjavu da je Navaljni ubijen, prenose Ria novosti.

Peskov je ranije rekao da Moskva smatra izjave zapadnih političara o smrti Navaljnog besnim i neprihvatljivim.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova napomenulo je da su reakcije iz inostranstva na smrt Navaljnog bile "unapred pripremljene" - i da su se pojavile 15 minuta nakon poruke Federalne kazneno-popravne službe o smrti Navaljnog, a ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da Zapad nema pravo da se meša u ruske unutrašnje stvari u vezi sa smrću Navaljnog.

Federalna kazneno-popravna služba saopštila je 16. februara, da se Navaljni nakon šetnje osećao loše, da je izgubio svest i preminuo, a prema nezvaničnim preliminarnim podacima on je dobio krvni ugrušak.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: