Svet 1

16.03.2024.

15:23

Rusi spremaju "osvetu"; Stigla pretnja

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zapretila je britanskom ambasadoru u Moskvi pozivom u rusku diplomatsku službu.

Izvor: Tanjug

Rusi spremaju "osvetu"; Stigla pretnja
Profimedia

Podeli:

Pretnja je usledila zbog objavljivanja saopštenja o nepostojanju "pravnih osnova" u Ruskoj Federaciji za održavanje ruskih predsedničkih izbora na Krimu i novim regionima.

"Pažljivo vodimo evidenciju o pokušajima mešanja u ruske predsedničke izbore... Imam sledeće pitanje za britansku ambasadu: da li je vaš ambasador skoro bio na Smolenskom trgu? Ne predstavlja nam zadovoljstvo da ga vidimo, ali možemo ga pozvati preventivno ako ovo ne prestane", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Ona je naglasila da o tome kome pripadaju određene teritorije odlučuju stanovnici Ruske Federacije, a ne Londona. A takav izbor, istakla je, već je napravljen, o čemu svedoče i rezultati referenduma.

"Savet britanskoj diplomatiji – preuzmite međunarodno pravno rešenje za problem Malvinskih (Foklandskih) ostrva. Inače, da li su lažne fotografije kraljevske ličnosti koje distribuira Bakingemska palata već osuđene u Dauning stritu kao primer eklatantnog dezinformisanja? Da li je Kejt Midlton pokazana svetu? Skripaljovi nisu pronađeni? Idite i radite", poručila je Zaharova.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: