Svet 0

16.03.2024.

9:27

FSB uhapsio Rusa: Po nalogu Ukrajinaca planirao teroristički napad

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je privela Rusa koji je po nalogu ukrajinskih obaveštajaca planirao teroristički napad na Transsibirsku železnicu, prenela je RIA Novosti.

Izvor: Tanjug

FSB uhapsio Rusa: Po nalogu Ukrajinaca planirao teroristički napad
Profimedia

Podeli:

"Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije privela je ruskog državljanina, rođenog 1962. godine, koji je planirao da izvrši teroristički čin na železničkom čvoru Transsibirske železnice u Sverdlovskoj oblasti, po nalogu glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine. Protiv osumnjičenog je pokrenut krivični postupak za terorizam", pojasnio je FSB.

Osumnjičeni je priznao krivično delo i sarađuje sa istražiteljima, dodaje se.

Dodaje se da ga je ukrajinska specijalna služba regrutovala u gradu Lavovu i da je prošao diverzantsku obuku, a potom je poslat u Rusiju da izvrši teroristički napad na voz koji prenosi materijal za Severni vojni okrug. Kod osumnjičenog su pronađena sredstva kojim je planirao da izvrši diverziju, dodaje se.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

20 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: