Svet 6

15.03.2024.

18:06

Kremlj odgovorio Makronu: Vi se već borite u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da izjave francuskog predsednika pokazuju da mu ne smeta povećanje nivoa uključenosti u rat.

Izvor: Avaz.ba

Kremlj odgovorio Makronu: Vi se već borite u Ukrajini
EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN

Podeli:

On je rekao u petak da se Francuska već indirektno bori protiv Rusije u Ukrajini.

Peskov je na konferenciji za novinare u Moskvi rekao da Parizu ne smeta da poveća nivo svog učešća u ratu u Ukrajini.

"Očigledno je da Francuska Rusiju smatra protivnikom, jer je Francuska već umešana u rat u Ukrajini. U stvari, ona indirektno učestvuje u ovom ratu, a sudeći po izjavama gospodina predsednika (Emanuela Makrona), on nema ništa protiv povećanja stepena umešanosti", rekao je Peskov.

 

O najnovijim informacijama o sukobu u Ukrajini čitajte na našem Blogu UŽIVO.

U intervjuu francuskim TV kanalima u četvrtak Makron je rekao da poraz Ukrajine u sukobu neće doneti mir i da će Pariz biti spreman da preduzme neophodne mere da spreči pobedu Rusije, čije vlasti smatra protivnikom. On je ranije odbio da isključi mogućnost raspoređivanja zapadnih kopnenih trupa u Ukrajini.

Komentarišući pokušaje ukrajinskih subverzivnih grupa da prodru na rusku teritoriju, Peskov je rekao da je jedan od njihovih ciljeva da destabilizuju situaciju uoči trodnevnih predsedničkih izbora u Rusiji, koji su počeli u petak.

Peskov je rekao da CIA godinama sprovodi subverzivne aktivnosti u Rusiji.

"Ne isključujem da su u sličnu praksu u Kini bile uključene i američke obaveštajne agencije", zaključio je Peskov.
 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: