Svet 0

10.07.2024.

13:25

Modi nakon susreta sa Putinom: Potrebna nam je akcija

Dan nakon što se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, indijski premijer Narendra Modi razgovarao je danas u Beču sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom o ratu u Ukrajini tokom kojeg je istakao potrebu za diplomatskom akcijom.

Izvor: Tanjug

Modi nakon susreta sa Putinom: Potrebna nam je akcija
Profimedia

Podeli:

Nehamer je novinarima rekao da je važno razumeti stav Indije o Ukrajini i preneti joj zabrinutosti Evrope, istakavši da je "važan i značajan signal" to što je Indija učestvovala na samitu u Švajcarskoj prošlog meseca, prenosi AP.

Austrijski kancelar je rekao da Austrija može delovati kao "graditelj mostova" u međunarodnim mirovnim naporima.

Tokom posete Rusiji, dugogodišnjem partneru Indije, Modi je ponovio neutralni stav Indije o rusko-ukrajinskom sukobu. Takođe se osvrnuo na napad u ponedeljak kada su ruski projektili pogodili Ukrajinu, oštetivši najveću dečju bolnicu u Kijevu i ubivši najmanje 42 osobe širom zemlje, uključujući neku decu.

"Bez obzira da li je u pitanju rat, borba ili teroristički napad, svaka osoba koja veruje u čovečnost, pati kada se suoči sa gubitkom života. Kada se ubijaju nevina deca, kada vidimo kako nevina deca umiru, srce boli i taj bol je užasan", rekao je Modi tokom posete Moskvi.

Premijer Indije je danas rekao da su on i kancelar Nehamer imali "obimne diskusije" o svim svetskim sukobima, uključujući i Ukrajinu, ukazavši da "problemi ne mogu biti rešeni na bojnom polju" i da "gubitak nevinih života nije prihvatljiv, ma gde se događao".

"Indija i Austrija naglašavaju značaj dijaloga i diplomatije za brzo obnavljanje mira i stabilnosti. Obojica smo spremni da pružimo svu moguću podršku za postizanje ovog cilja", rekao je Modi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: