Svet 2

25.06.2024.

23:37

Italija osudila zabranu emitovanja evropskih medija u Rusiji

Italijansko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas odluku Rusije da zabrani emitovanje više od 80 evropskih medija, uključujući italijanske emitere Rai i La7, novine La Republika i La Stampa.

Izvor: Tanjug

Italija osudila zabranu emitovanja evropskih medija u Rusiji
Profimedia

Podeli:

"Žalimo zbog neopravdanih mera preduzetih protiv ovih italijanskih emitera i novina, koje su uvek pružale objektivne i nepristrasne informacije o sukobu u Ukrajini", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ranije danas, Rusija je ograničila emitovanje 81 evropskog medija na svojoj teritoriji kao odgovor na slične mere protiv ruskih medija u EU.

"Ruska strana je više puta i na različitim nivoima upozoravala da politički motivisano uznemiravanje domaćih novinara i neosnovane zabrane ruskih medija u EU neće proći nezapaženo", navodi se u saopštenju, preneo je portal Mosko tajms.

Moskva je zabranila medije iz 25 zemalja. Među njima su Politiko, EUobzerver, Agencija Frans pres, nemački Špigel i Cajt, francuski Mond i Liberasion, italijanska Republika i Stampa, španski Pais i Mundo, finski Ile i Helsingin Sanomat, litvanski LRT, estonska verzija portala Delfi, poljski TV kanal Belsat, švedska televizijska i radio kompanija SVT.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu, EU je zabranila emitovanje ruskih medija NTV/NTV Mir, Rusija 1, REN TV, Prvi kanal, RT i Sputnjik.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: