Svet 1

25.06.2024.

8:40

Javio se Kadirov: Ukrajinci, dođite po njega, uhapsio sam ga

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je „uhapsio” dekana Ruskog univerziteta za specijalne snage (RUS) Bajbetara Vajhanova i pozvao Službu bezbednosti Ukrajine (SBU) da dođe u Grozni po njega.

Izvor: Sputnjik

Javio se Kadirov: Ukrajinci, dođite po njega, uhapsio sam ga
Profimedia/Sputnik

Podeli:

U Kijevu su saopštili da su pokrenuli krivični postupak protiv Bajbetara zbog obuke dobrovoljaca za učešće u specijalnoj vojnoj operaciji.

"SBU traži šefa ruskog univerziteta za specijalne snage Bajbetara Vajhanova, u vezi sa pokretanjem krivičnog postupka protiv njega. Služba bezbednosti Ukrajine treba odmah da dođe. Uhapsio sam tog podlaca, kod mene je!", ironično je napisao na svom Telegram kanalu Kadirov.

Kako je ranije saopštio Kadirov, od početka specijalne vojne operacije na front je iz čečenije otišlo više od 18 hiljada dobrovoljaca koji su prethodno prošli obuku na Ruskom univerzitetu za specijalne snage.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

22 h

Podeli: