Svet 0

24.06.2024.

23:31

Sastaju se Putin i Erdogan?

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan izjavio je danas da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan planira da se sretne sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazahstanu.

Izvor: Tanjug

Sastaju se Putin i Erdogan?
Profimedia

Podeli:

Erdogan očekuje da će razgovarati sa Putinom na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju 3-4. jula u Astani, prenela je agencija RIA novosti.

Na dnevnom redu pregovora dvojice lidera biće situacija u Ukrajini, bilateralna pitanja i posebno izgradnja gasnog čvorišta u Turskoj, javila je ranije televizija Haberturk, pozivajući se na neimenovane izvore.

"U narednim danima, predsednik će se verovatno sastati sa Putinom u Kazahstanu", rekao je Fidan u intervjuu za Haberturk.

Kako je ranije izjavio pomoćnik ruskog predsednika za međunarodne poslove Jurij Ušakov, detalji bilateralnog sastanka lidera Rusije i Turske kasne i to razumeju i Moskva i Ankara.

Ako Erdogan bude učestvovao na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Astani, Kremlj će razgovarati o mogućnosti održavanja sastanka na marginama samita.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: