Svet 11

24.06.2024.

18:52

Drama kod Moskve: Požar u institutu, raste broj mrtvih; Poznat uzrok požara VIDEO

Broj poginulih u požaru koji je danas izbio u poslovnoj zgradi u gradu Frjazino kod Moskve porastao je na osam, javlja Interfaks pozivajući se na izvore iz hitnih službi.

Izvor: Tanjug

Drama kod Moskve: Požar u institutu, raste broj mrtvih; Poznat uzrok požara VIDEO
Shutterstock/Tsuguliev

Podeli:

Požar u osmospratnoj zgradi u Frjazinu izbio je u popodnevnim časovima, a vatra je zahvatila deo od petog do osmog sprata na površini od 4,5 hiljada kvadratnih metara, prenosi agencija Interfaks.

U gašenju požara učestvovala su dva helikoptera Ka-32, na lice mesta stiglo je 12 vozila Hitne pomoći, a u saopštenju tužilaštva Moskovske oblasti se navodi da se utvrđuju sve okolnosti koje su izazvale vatrenu stihiju.

"Najverovatnije je da su požar izazvali kratki spojevi i kvarovi na opremi", saopšteno je iz službe za vanredne situacije.

Prema rečima sagovornika Interfaksa, guvernera Moskovske oblasti Andreja Vorobjeva, na šestom spratu zgrade eksplodirala je boca za gas i urušila plafon.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: