Svet 0

24.06.2024.

9:29

Požar progutao fabriku; Pronađena tela zarobljenih radnika VIDEO

U fabrici baterija u Južnoj Koreji, južno od Seula, izbio je požar, a u samoj fabrici pronađena su tela radnika koji su ostali zarobljeni u fabrici tokom požara.

Izvor: Večernji list

Požar progutao fabriku; Pronađena tela zarobljenih radnika VIDEO
EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Podeli:

Požar je izbio u fabrici proizvođača litijumskih baterija Arisel u Hvasongu, 45 kilometara južno od Seula, oko 10.30 sati, rekli su vatrogasci i dodali da je gašenje još u toku.

Televizijski snimci prikazuju male eksplozije uz varničenja u zapaljenoj fabrici.

Vatrogasci imaju poteškoća pri gašenju požara zbog toga što se zapaljene litijumske baterije teško gase konvencionalnim metodama.


Požar je iz za sada nepoznatih razloga izbio u trospratnici ukupne površine oko 2.300 kvadratnih metara. Jedan svedok, koji je pobegao sa drugog sprata fabrike, rekao je vatrogasnoj stanici da je u trenutku požara u jednoj od ćelija baterije došlo do eksplozivnog sagorevanja.

Stanica je saopštila da se vatra brzo proširila jer su baterije u njoj eksplodirale, što je spasiocima otežalo ulazak i pretragu. Veruje se da se u fabrici nalazi najmanje 35.000 baterija. Rečeno je da će u ponedeljak dežurati oko 67 radnika.

Južnokorejska vlada je sazvala hitnu sednicu štaba za vanredne situacije zbog požara u fabrici.

Južnokorejski predsednik Jun Suk-jeol naložio je policiji da uloži maksimalne napore u akciji potrage i spasavanja nakon požara u fabrici.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: