Svet 6

24.06.2024.

8:18

Moskva "besna": Odgovaraće za krv i suze

Administracija Vašingtona podržava Kijev u vršenju zločina, između ostalog u izvođenju napada na civile, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Izvor: Sputnjik

Moskva "besna": Odgovaraće za krv i suze
Profimedia

Podeli:

On je tako prokomentarisao reakcije američkih vlasti na napad raketama "atakams" na civile u Sevastopolju.

"Administracija demonstrativno podržava zločine kijevskog režima, stala je na stranu međunarodnog terorizma, odobrava napade nacista na civile", napisao je ambasador na Telegramu.

"Nema opravdanja za krvava dela Oružanih snaga Ukrajine", dodao je on.

Antonov je naglasio da je napad namerno izveden po mestu gde je bila velika koncentracija ljudi.

"Banditi nisu oklevali da ubijaju žene i decu na hrišćanski praznik koji svi poštuju. Pokušaji Vašingtona da prećute užasan zločin nad ruskim građanima izazivaju bes i ogorčenje. Amerikanci neće moći da ostanu po strani i da izbegnu odgovornost za krv i suze nevinih ljudi", rekao je ambasador.

"Isporuke američkog oružja marionetama-nacistima, uz odobrenje da izvode napade na civile, samo ukazuje na želju lokalnih vlasti da nastave rat, bez obzira na ljudske žrtve. Političarima u Vašingtonu je jasno da kasetna municija u raketama Atakams ne može biti ispaljena bez učešća američkih stručnjaka i podrške američkih obaveštajnih službi", naglasio je diplomata.

“Nije slučajno da neprijateljski dronovi kruže nad Crnim morem skoro svaki dan", objasnio je on.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: