Svet 0

22.06.2024.

21:40

Pogođeni su, broje se mrtvi

Najmanje 39 ljudi je ubijeno u današnjim izraelskim napadima na sever Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici.

Izvor: Beta

Pogođeni su, broje se mrtvi
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Direktor bolnice Al-Ahli u gradu Gaza Fadel Naem rekao je za Asošiejted pres da je više od trideset tela dovezeno u bolnicu.

Palestinska civilna odbrana, grupa za hitne slučajeve aktivna u Gazi, saopštila je da je izvukla približno isti broj tela iz zgrade pogođene izraelskim bombama u istočnom delu grada Gaze.

Dodali su da radnici hitne pomoći tragaju za preživelima na mestu drugog napada, u izbegličkom kampu Šati, zapadno od grada Gaze.

Izrael je u subotu saopštio da su njegovi borbeni avioni napali dve vojne lokacije Hamasa, u oblasti grada Gaze, ali bez dodatnih detalja.

U odvojenom izraelskom napadu, u istočnoj libanskoj dolini Bekaa, ubijen je pripadnik vojnog krila Al-Jamaa al-Islamiia, Islamske grupe, sunitske muslimanske frakcije blisko povezane sa Hamasom.

Izraelska vojska saopštila je danas da je jedan Izraelac ubijen u gradu Kalkilja na severu Zapadne obale, gde su izraelske snage u petak ubile dvojicu pobunjenih Palestinaca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: