Svet 0

21.06.2024.

18:04

Izveden veliki napad: Broje se mrtvi

Najmanje 32 Palestinca poginula su danas u napadima izraelskih snaga na Rafu na jugu Pojasa Gaze, kao i na druge oblasti širom enklave, javlja Rojters pozivajući se na žitelje Rafe i izraelsku vojsku (IDF).

Izvor: Tanjug

Izveden veliki napad: Broje se mrtvi
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

Stanovnici navode da izgleda da Izraelci pokušavaju da završe zauzimanje Rafe, koja je u fokusu izraelskog napada od početka maja. Tenkovi se probijaju u zapadni i severni deo grada, a izraelske trupe su već zauzele istok, jug i centar.

zraelske snage napale su iz aviona, tenkova i brodova sa obale, zbog čega je nastao novi talas raseljavanja iz grada, koji je pružao sklonište za više od milion raseljenih ljudi, od kojih je većina bila primorana da ponovo pobegne.

Palestinski zdravstveni zvaničnici saopštili su da je najmanje 12 Palestinaca ubijeno u Mavasiju na zapadu Rafe u, kako su Palestinci naveli, tenkovskom granatiranju koje je pogodilo šator u kojem su smeštene raseljene porodice. Palestinski zdravstveni zvaničnici saopštili su da su najmanje 32 Palestinca ubijena danas u odvojenim izraelskim vojnim napadima.

Izraelska vojska saopštila je da ispituje prijavljene napade u Mavasi i odvojeni incident u gradu Gazi i dodala da njene snage sprovode "precizne, obaveštajno zasnovane" akcije u oblasti Rafe, gde su trupe bile uključene u sukobe i lociralie tunele koje koriste militanti.

Izraelska vojska je, takođe, saopštila da su njene snage prošle nedelje gađale univerzitet, koji je, kako je navela, služio kao štab Hamasa iz kojeg su militanti pucali na njihove vojnike i pronašli oružje i bombe, ne imenovavši univerzitet.

U centralnoj oblasti Pojasa Gaze u Nuseiratu, saopštila je izraelska vojska, vojnici su ubili desetine militanata tokom protekle nedelje i pronašli skladište oružja koje je sadržalo minobacačke bombe i vojnu opremu koja pripada Hamasu. Pojedini stanovnici Rafe kazali su da je Izrael intezivirao napade poslednja dva dana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: