Svet 0

22.06.2024.

9:32

Napadač na muža Nensi Pelosi se neće izvući

Nakon što je prošle godine osuđen na federalnom sudu, desničarski teoretičar zavere koji je čekićem napao supruga bivše predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokratu Nensi Pelosi, proglašen je krivim u petak i na državnom sudu Kalifornije.

Izvor: Tanjug

Napadač na muža Nensi Pelosi se neće izvući
Tanjug/Michael Short/San Francisco Chronicle via AP, File

Podeli:

Porota u Kaliforniji osudila je Dejvida Depapea za otmicu, provalu, ograničavanje slobode kretanja, pretnje članu porodice javnog službenika i zastrašivanje svedoka, prenosi Rojiters.

Osuđujuća presuda na državnom sudu Kalifornije mogla bi Depapeu da produži zatvorsku kaznu iako je u maju bio osuđen na 30 godina zatvora zbog pokušaja otmice i napada na člana porodice federalnog službenika.

Depape (44) provalio je u kuću Pelosijevih u San Francisku i udario Pola Pelosija čekićem u ranim jutarnjim satima 28. oktobra 2022. godine, dok je Nensi Pelosi još bila na položaju predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa. Državne optužbe protiv Depapea potencijalno nose moguću kaznu doživotnog zatvora.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

21 h

Podeli: