Svet 0

20.06.2024.

10:10

Bajden: Tramp je osuđeni kriminalac

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je bivšeg predsednika SAD i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa "osuđenim prestupnikom".

Izvor: Tanjug

Bajden: Tramp je osuđeni kriminalac
Profimedia

Podeli:

Kako je naveo, Tramp vrši sveopšti napad na pravosudni sistem i da namerava da se osveti, ukoliko osvoji drugi mandat.

"Prvi put u američkoj istoriji, bivši predsednik je osuđeni kriminalac i sada traži funkciju predsednika", rekao je Bajden tokom prikupljanja sredstava za svoju kampanju u Meklinu u američkoj državi Virdžiniji ove sedmice, preneo je Vašington tajms.

Bajden je ocenio da je očigledno da je Tramp sada zabrinut za očuvanje svoje slobode. Bajden je, ranije ovoga meseca, na prikupljanju sredstava za svoju kampanju u Griniču u američkoj državi Konektikat, prvi put nazvao Trampa "osuđenim prestupnikom" i rekao da će predstavljati još veću pretnju ako osvoji još jedan predsednički mandat Bajden je na taj način pojačao napade na Trampa, ukazuje list, navodeći da je Bajdenov tim pokrenuo reklamnu kampanju vrednu ukupno 50 miliona dolara koja će se fokusirati na to da je Tramp osuđen.

U reklami pod nazivom "Karakter je važan", koja traje 30 sekundi, navodi se da će građani SAD na predsedničkim izborima u novembru birati između "osuđenog kriminalca koji se bori samo za sebe" i predsednika "koji se bori za vašu porodicu" Nedavna anketa je pokazala da gotovo polovina, odnosno 48 odsto Amerikanaca odobrava osudu Trampa za krivično delo, dok oko 30 odsto ne odobrava, a oko 20 odsto nema mišljenje.

Prema anketi Rojtersa i Ipsosa, koja je sprovedena neposredno nakon što je Trampu izrečena presuda 30. maja zbog falsifikovanja poslovne dokumentacije da bi prikrio tajnu isplatu porno zvezdi Stormi Danijels, 10 odsto republikanskih glasača reklo da je manje verovatno da će glasati za Trampa u novembru nakon što je osuđen.

Prema anketama, Bajden i Tramp ostaju izjednačeni u podršci birača manje od pet meseci do izbora.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: