Svet 6

20.06.2024.

9:08

Makrone, ovo je uvod u novi rat

Iako su u poslednjih nekoliko meseci Jermenija i Azerbejdžan "opustili" odnose, čini se da bi vatra mogla ponovo da se rasplamsa, pre svega zbog poteza Francuske koji je razbesneo Baku.

Izvor: Klix.ba

Makrone, ovo je uvod u novi rat
Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, Pool

Podeli:

U saoštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana, zvanični Baku je zamerio Parizu dodatno naoružavanje Jermenije u poslednjem periodu.

"Činjenica da je Francuska, uprkos upozorenjima azerbejdžanske strane, isporučila Jermeniji smrtonosno i jurišno oružje, dodatni je dokaz francuskih provokativnih aktivnosti u regionu Južnog Kavkaza", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Takođe, optužili su Francusku za licemjerje.

Ministarstvo je saopštilo da predsednik Makron vodi politiku militarizacije i geopolitičkih intriga.

Kako su istakli, ovakvo ponašanje je put u novi rat, a iz Bakua su iskoristili priliku da Francuze "bocnu" za dešavanja u Novoj Kaledoniji.

"Francuska, kao kolonijalna sila, istorijski je imala užasno iskustvo stvaranja žarišta rata i sukoba u raznim delovima sveta. Umesto da reši tako duboko ukorenjene probleme, koji su relikt sramnog kolonijalnog nasleđa, i da okonča neokolonijalizam, Francuska vodi prljavu propagandnu i kampanju dezinformacijama protiv Azerbejdžana", ističu iz Bakua.

Na kraju, naveli su i kako ovakvo ponašanje Jermenije i Francuske može predstavljati uvod u novi rat.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: