Svet 0

19.06.2024.

8:39

Ruske nuklearne podmornice lansirale rakete VIDEO

Nuklearne podmornice Severne flote Rusije lansirale su krstareće rakete na morske ciljeve u okviru vežbi u Barencovom moru, javile su danas ruske novinske agencije pozivajući se na saopštenje flote.

Izvor: Index.hr

Ruske nuklearne podmornice lansirale rakete VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Krstareće rakete nuklearnih podmornica Severne flote pogodile su morske ciljeve u Barencovom moru“, prenela je agencija TASS.

Podmornice na nuklearni pogon Severodvinsk i Orel ispalile su krstareće rakete Kalibr i Granit na metu na udaljenosti od oko 170 kilometara, simulirajući odvajanje neprijateljskih desantnih brodova, javila je agencija Interfaks.

"Borbena vežba je uspešno završena. Korišćeno raketno oružje je još jednom potvrdilo svoje inherentne karakteristike i visoku pouzdanost“, navodi Interfaks, pozivajući se na saopštenje flote.

Područje ispaljivanja projektila unapred je zatvoreno za civilnu navigaciju i letove. Barencovo more, deo Severnog ledenog okeana, nalazi se pored severnih obala Norveške i Rusije i podeljeno je između norveških i ruskih teritorijalnih voda.


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: