Svet 2

15.06.2024.

19:17

Kiseli osmeh i prevrtanje očima? Eh, Makrone, Makrone... VIDEO

Francuski predsednik Emanuel Makron i italijanska premijerka Đorđa Meloni sreli su se na samitu G7 u letovalištu Borgo Enjacija u Italiji a njihov susret prošao je više nego zapaženo.

Izvor: Telegraf.rs

Kiseli osmeh i prevrtanje očima? Eh, Makrone, Makrone... VIDEO
Profimedia/Francesco Fotia/AGF/SIPA/2406141828

Podeli:

Na društvenim medijima su se pojavili video-snimci njihovog pozdravljanja gde Đorđa Meloni vidno prevrće očima kada ugleda francuskog predsednika.

Na snimku se vidi kako Makron prilazi osobama koje stoje do Đorđe, onda dolazi i do nje, pozdravlja je, a onda joj ljubi ruku.

Njena gestikulacija je prilikom pozdrava jako uzdržana, uz blagi osmeh, reklo bi se pomalo kiseo.

Makron, koji je raspisao parlamentarne izbore u Francuskoj nakon što je njegova stranka ostvarila loš rezultat na prošlonedeljnim evropskim izborima, rekao je da mu je žao što se reč "abortus" ne nalazi u završnoj deklaraciji.

"Nema razloga da izazivamo kontroverzu o pitanjima o kojima smo se odavno dogovorili. I mislim da je duboko pogrešno, u teškim vremenima poput ovih, koristiti dragoceni forum, kao što je G7, na kampanju", rekla je Meloni.

U nacrtu završne izjave sa samita navodi se da je G7 ostala pri obavezama preuzetim u završnom kominikeu prošlogodišnjeg G7 u Hirošimi, koji se posebno odnosio na abortus.

Meloni je istakla da zaključci sa ovogodišnjeg samita podsećaju na zaključke iz Hirošime, u kojima je istaknuta potreba da se osigura ''bezbedan i legalan'' abortus, prenosi Ansa.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: