Svet 0

15.06.2024.

18:06

Dali su uslov: "Jedini način da se oslobode je..."

Oružano krilo Palestinskog islamskog džihada, Brigade Al-Kuds, saopštilo je da je jedini način da se oslobode izraelski taoci da se Izrael povuče iz Pojasa Gaze, okonča ofanzivu i da se postigne dogovor o razmeni izraelskih talaca za palestinske zatvorenike.

Izvor: Tanjug

Dali su uslov: "Jedini način da se oslobode je..."
Profimedia

Podeli:

To je izjavio portparol Brigada Al-Kuds u video snimku objavljenom na Telegramu. Islamski džihad je manji saveznik Hamasa koji je predvodio napad na jug Izraela 7. oktobra prošle godine u kojem je ubijeno 1.200 ljudi, a više od 250 uzeto za taoce, prema izraelskim podacima.

Veruje se da Hamas još drži više od 100 talaca u Pojasu Gaze, iako su najmanje 40 njih izraelske vlasti proglasile mrtvima.

Najmanje 37.296 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vojnoj operaciji protiv Hamasa u Pojasu Gaze od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: