Svet 3

13.06.2024.

17:23

Pokrenut veliki napad: Najjači udar od početka rata

Libanska militantna grupa Hezbolah danas je pokrenula najmanje 30 napada dronovima na severni Izrael, što je najveći napad dronovima od početka sukoba u Gazi pre osam meseci, rekao je bezbednosni izvor za Rojters.

Izvor: Tanjug

Pokrenut veliki napad: Najjači udar od početka rata
Shutterstock/zef art

Podeli:

Hezbolah je saopštio da je lansirao rakete i naoružane dronove na devet izraelskih vojnih lokacija u koordinisanom napadu, pojačavajući neprijateljstva na južnoj granici Libana drugi dan zaredom.

Napadi su izvedeni u znak odmazde za izraelski napad u utorak u kojem je ubijen viši terenski komandant Hezbolaha, piše britanska agencija.

U saopštenju Hezbolaha se navodi da je grupa dronovima napala sedište izraelske severne komande, štab obaveštajnih službi i vojnu kasarnu.

Televizija Al-Manar, koja je povezana sa tom militantnom grupom, izvestila je da je ispaljeno 100 raketa odjednom. Izraelska vojska je prethodno poručila da je iz Libana lansirano najmanje 40 raketa, a da su lakše povređene dve osobe.

Vatrogasno-spasilačka služba Izraela izvestila je da je oko 15 požara izbilo kao rezultat raketiranja iz Libana na Gornju Galileju i Golan, kao i padajućih gelera nakon presretanja raketa iz Libana, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski dnevni list Mariv je izvestio da je iz Libana ukupno lansirano 150 raketa na severni Izrael.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: