Svet 7

13.06.2024.

15:46

Moskva: Ovo je rat bez presedana; "Oko za oko, zub za zub"

SAD i njihovi saveznici vode rat bez pravila protiv Ruske Federacije, tako da i sa ruske strane ne bi trebalo da postoje pravila prema neprijatelju, izjavio Dmitrij Medvedev.

Izvor: Sputnjik

Moskva: Ovo je rat bez presedana; "Oko za oko, zub za zub"
Profimedia

Podeli:

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je, komentarišući nove američke sankcije Rusiji na svom Telegram kanalu, zapitao da li je potrebno na njih odgovarati?

"Izgleda da nije, njihov broj se već meri u desetinama hiljada, mi smo naučili da živimo i da se razvijamo sa njima. Sa druge strane - treba. Jer oni, SAD i njihovi saveznici, objavili su nam rat bez pravila!", primetio je političar.

Medvedev je predložio da se odgovori istom merom. "Ne treba poštovati nikakva pravila prema neprijatelju. Neka svako odgovara za štetu koju nanose Rusiji, i to što je više moguće. Svako treba da nosi svoj krst", naglasio je on.

"Zapamtite: Oko za oko, zub za zub", zaključio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, a preneo je ruski portal Sputnjik.

Prethodno, Ministarstvo finansija SAD objavilo je da je proširilo sankcije protiv Moskve, uvrstivši na sankcioni spisak više od 30 osoba i 200 organizacija iz Rusije, ali i Kine.

Na listi osmog paketa sankcija našli su se i lider Gagauzije Evgenija Gucul, Ruski naučni centar robotehnike i kibernetike, sedam brodova za prevoz tečnog gasa, "Uralvagonzavod", strukture Rosatoma, "Gazprom invest", kao i kompanije povezane sa IT sektorom i vazduhoplovstvom, Pokret dece i mladih "Prvi", i drugi.

Sankcije se odnose i na rusku finansijsku infrastrukturu, uključujući Moskovsku berzu, Nacionalni klirinški centar, osiguravajuće društvo SOGAZ i dr.

Sankcije SAD obuhvatile su i niz građana Kine, Belorusije i Južnoafričke republike.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: