Svet 5

11.06.2024.

9:00

Drama, pada Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron navodno razgovara sa svojim saradnicimao mogućnosti da podnese ostavku dok raspisuje izbore za Nacionalnu skupštinu, prenosi radio stanica Evropa 1.

Izvor: Novosti

Drama, pada Makron
Profimedia

Podeli:

"Ostavka predsednika nije tabu. Da, treba razmotriti sve opcije. On je spreman da žrtvuje kraj svog predsedničkog mandata", citiraju mediji izvor iz predsednikovog okruženja.

Napominje se da je Makron poslednjih nedelja razgovarao o ovom scenariju sa osobama iz svog okruženja. Nije poželjno, ali bi moglo da posluži kao "dramatizacija" pred predstojeće izbore.

U tekstu se tvrdi da bi Makron takođe mogao da pristane da zajedno vlada sa desničarskom partijom Nacionalni skup ako pobede na parlamentarnim izborima, kako bi ih "pustio da srećno propadnu" do sledećih predsedničkih izbora 2027. godine.

Podsetimo, nakon što su u nedelju objavljeni preliminarni rezultati izbora za Evropski parlament u Francuskoj, prema kojima je desničarska partija Nacionalni skup više nego duplo ispred koalicije pristalica Makrona, francuski lider je najavio raspuštanje Narodne skupštine i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u dva kruga - 30. juna i 7. jula.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: