Svet 1

08.06.2024.

15:45

Hamas reagovao na akciju IDF-a: I nije neki uspeh

Izrael danas slavi oslobađanje četiri taoca, međutim, visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri rekao je za Rojters da je ova objava o oslobađanju "znak neuspeha".

Izvor: Tanjug

Hamas reagovao na akciju IDF-a: I nije neki uspeh
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

"Vraćanje četiri zatočenika posle devet meseci borbi je znak neuspeha, nije nikakvo dostignuće", rekao je on.

Izraelska vojska saopštila je da je danas u operaciji u centralnom Pojasu Gaze spasila četiri taoca koje je Hamas oteo u oktobru. Oslobođeni su Noa Argamani, Almong Meir Jan, Andrej Kozlov i Šlomi Ziv.

Svi oni bili su među taocima koje je oteo Hamas 7. oktobra sa muzičkog festivala Supernova. Kako se navodi, specijalne snage izvele su istovremene racije na dve lokacije Hamasa u mestu Nuseirat.

Na jednoj lokaciji je spasena Argamani, dok su preostalih troje otetih Izraelaca spaseni iz drugog objekta, preneo je Tajms of Izrael. Palestinska strana saopštila je da je tokom izraelskog napada na Nuseirat ubijeno najmanje 55 ljudi.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: